TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Dogodki THL

Seganje – Denis Škofič, Igor Divjak in Petra Koršič (literarni dogodek)

THL SEGANJEpetek, 4. maj, ob 19.00

Gre za konceptualno zbirko, s skorajda že romaneskno strukturo oziroma zgodbo, ki gradi na širokem pomenskem obsegu besede seganje - med drugim gre za ribolovno tehniko, pri kateri ribič med plavanjem ali potapljanjem tipa za ribami in jih lovi zgolj s svojimi golimi rokami. Glavnina simbolike in metaforike torej izhaja iz sveta ribištva ter mitov, povezanih z njim, ob tem pa se medbesedilno navezuje tudi na številna slovenska in svetovna literarna ter popkulturna dela. Podobno kot ribič med seganjem tudi pesnik tipa za svežimi, celo skrajnimi načini pesniškega izraza in možnostmi jezika. Večer z novo knjigo Seganja Denisa Škofiča in pogovor med Denisom Škofičem, Igorjem Divjakom in Petro Koršič.

Deli
 

 

Komunizem v gibanju: Zgodovinski pomen jugoslovanskega samoupravljanja (pogovor ob knjigi)

THL komunizem v gibanjusreda, 9. maj, ob 17.00

O knjigi bosta govorila avtorica Catherine Samary in Marko Kržan, pisec spremne besede »Jugoslovansko samoupravljanje in prihodnost socializma«. Razpravo bo povezovala Maja Breznik. Dogodek poteka v organizaciji Slovenskega sociološkega društva, Založbe /*cf, CEdRA, Centra za družbeno raziskovanje in Inštituta za delavske študije.

 

Življenje Pitagorejcev, Esenov in Sufijev - Viktorija Kos (predavanje)

Pitagorejci - wwwsreda, 9. maj, ob 20.00

Kaj imajo skupnega vse tri skupnosti mistikov? Na predavanju bodo predstavljeni njihov način življenja, modrost in njihova duhovna praksa. Skupnost je bila osnovana na prijateljstvu, medsebojni ljubezni, skupnem delu, vse so si delili, se učili in odkrivali skrito znanje. Bistvo tega znanja se je ohranilo v njihovih spisih, iz katerih bomo prebrali nekaj odlomkov.

»Ko se rodimo, stopimo v svet z Božanskim zvokom v ušesih. Vselej je v naših ušesih, četudi ga ne slišimo. Ta zvok je ustvaril vse stvarstvo. Vstopite v Zvok in Svetlobo, ki sta vas ustvarila...« Večer bo vodila Viktorija Kos, v hebrejščini bo bral odlomke Michel Kuren ob spremljavi žive glasbe. Več o dogodku: www.razcvet-zavesti.si 

Deli
 

 

Predstavitev izdelkov delavnice kreativnega pisanja z Leonoro Flis (literarni dogodek)

thl pisalni strojčetrtek, 10. maj, ob 17.00

Vabimo vas na predstavitev besedil, ki so nastala na delavnici kreativnega pisanja pod vodstvom Leonore Flis in v organizaciji Trubarjeve hiše literature. Udeleženci bodo brali odlomke iz svojih del, program pa bodo popestrili tudi glasbeni vložki.

Deli
 

 

Na pesniškem tandemu s Petro Koršič (literarni dogodek)

thl na pesniškem tandemupetek, 11. maj, ob 18.00

O poeziji bosta spregovorila Blaž Lukan in Anja Novak. Pesnika bosta brala svoje pesmi in se v pogovoru s Petro Koršič posvetila vprašanju poezije in pesniškega ustvarjanja.

Deli
 

 

Stran 1 od 3

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.