TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

 

četrtek, 13. december, ob 18.00

PoPOTniško zorenje – Viljem Gogala (literarni dogodek)

četrtek, 13. december, ob 20.00

Odstiranje prezence - pogovor z Jožefom Muhovičem

(pogovor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Dogodki THL

Tišina je spregovorila – Gal Furlan (literarni dogodek)

furlanpetek, 14. december, ob 18.00

Predstavitev knjige in zgoščenke z naslovom "Tišina je spregovorila". Dogodek organiziramo ob 20. letnici rednega glasbenega udejstvovanja Gala Furlana. Pogovor z avtorjem bo vodila Petra Koršič.

Deli

 

Ad hoc likovna in glasbena improvizacija interpretirata poezijo (literarni dogodek)

thl prevod na oknupetek, 14. december, ob 19.00

Na avtorsko interpretirano poezijo Ane Porenta in Vinka Möderndorferja bosta v živo ustvarila glasbeni in vizualni odziv tolkalist Gal Furlan ter ilustratorka Mojca Fo. Cikel vodi Petra Koršič.

Dogodek v organizaciji LUD Literatura je izveden v sklopu literarnih dogodkov, ki jih podpira Javna agencija za knjigo RS.

Deli

 

Čajnica x poezija – cikel dogodkov Rast (literarni dogodek)

thl rastsobota, 15. december, ob 10.00

Sobotna decembrska jutra so vedno bolj prijetna v dobri družbi, ob skodelici toplega čaja, domačem pecivu in branju lastnih ali tujih verzov. Oblecite v najbolj udobne volnene puloverje in prinesite svojo najljubšo pesniško zbirko, prozo ali pa zvezek, kamor zapisujete avtorska besedila, da se bomo v prijetni atmosferi razvajali z literarnimi in drugimi poslasticami.

Dogodek poteka v organizaciji Društva ljubljanskih gimnazijcev – NODI.

Deli

 

Izdelovanje značk – cikel dogodkov Rast (ustvarjalna delavnica)

thl rastsobota, 15. december, ob 11.30

Na sobotno dopoldne bomo po melanholičnem jutru na Nodi čajnici zavihali rokave in izdelovali – značke! Za hip jakne, torbe, hlače, majice, kape, nogavice lahko prineseš lastne motive (premer 37 mm) in odideš domov bogatejši za značko. Vabljeni na značkanje!

Dogodek poteka v organizaciji Društva ljubljanskih gimnazijcev – NODI.

Deli

 

Lgbtq+ na koncu jezika – cikel dogodkov Rast (okrogla miza)

thl rastsobota, 15. december, ob 17.00

LGBTQ+ skupnost postaja zmeraj glasnejša in aktivnejša – beseda se širi, obračajo se glave in pišejo se članki z zavajajočimi naslovi. O skupnosti se oblikujejo napačne predstave, mediji pa te mite (včasih nezavedno) pomagajo širiti. Pojavljajo se izrazi, ki se LGBTQ+ osebam pomagajo opredeliti, a se ti pogosto zdijo nedosegljivi ali pa načina, kako govoriti o spolno ne-konformnih osebah, sploh ne najdemo. Toda zakaj se nam zapleta jezik? Znova in znova pridemo do zagate spola v slovenščini; ta je tako vztrajno vtkan v jezik, da se spolna nevtralnost kakršna je v angleščini zdi le kot nedosegljiva pravljica. Kako torej razpletemo svoj jezik in o LGBTQ+ skupnosti spregovorimo, brez, da bi ji škodovali? Na okrogli mizi bo sodelovala slovenistka dr. Branislava Viča, programska_i koordinator_ka Zavoda Transakcija Evan Grm ter predstavnica_ik društva Legebitra.

Dogodek poteka v organizaciji Društva ljubljanskih gimnazijcev – NODI.

Deli

 

Stran 1 od 4

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.