Naše glasbeno priporočilo - avgust 2011

V avgustovskem glasbenem priporočilu nadaljujemo z izborom treh odličnih glasbenih izvajalcev, ki omogočajo brezplačen download svojih albumov. Dva mlada benda (Guards in Toyface) sta lani prijetno presenetila s svojima izvrstnima EP-jema. Ljubitelji Nicka Cavea pa bodo lahko odkrili nekaj nalezljivih komadov Mosesa Lustra. V mesecih, ki sledijo, bomo še naprej odpirali skrite predale glasbenih sladokuscev…

 

glasbeno_priporocilo1

Aktualno

 

(A)SOCIALNA OMREŽJA

 

Ustvarjanje videzov, mask, kopičenje superlativov, ki jih pripenjamo k imenom prijateljev, samopromoviranje, individualizem in novo čredništvo, vzpostavljanje mislenih tokov, ki se nikoli ne srečajo in ko/če vendarle se - eksplodirajo v - KAJ? Več o tem v članku Luke Seliškarja, ki je spisal refleksijo ob predavanju Trendi socialnih omrežij, ki ga je v ciklu Oslovsko uho pripravil Andrej Pervanje. 

 

Beri več ... 

URNE ZGODBE, part 4.: ZADETI OD ANANASA

 

Zadet od Urnih zgodb je bil tokrat tudi Matej Repič, ki je ob četrtem, ekskluzivnem večeru spisal kritiko napisanih krakih zgodb. (Opazil je celo nekaj malenkosti, ki jih je žirija v hitenju izpustila ...) Vabljeni ste k branju, svojemu premisleku, facebook komentarju ... naj se govori o Urnih zgodbah. 

 

Beri več ... 

NASILJE NAD ŽENSKAMI V SLOVENIJI NI PROBLEM SAMO V SLOVENIJI IN/ALI SAMO NAD ŽENSKAMI

 

Je nasilje človeku imanentno? Kakšna je korelacija med zakonom in vsakodnevno prakso? Kaj imajo z nasiljem opraviti sodobni mediji? O tem Domen Babič. 

 

Beri več ... 

contactTrubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana
Tel.: 01 256 56 94
trubarjeva@literarnahisa.siTrubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.