TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

 

SREDA, 4. MAREC

19:00

Literarni pogovorni večer in otvoritev razstave: Bredka pripovedka – Breda Smolnikar in Laura Ličer: Pripovedke iz zbirke »Bredka pripovedka« so avtorsko delo Brede Smolnikar, ki je ponatisnjeno v slikaniški obliki in eksplicitno namenjeno odraslim. Gre za zbirko kratke pripovedne proze, ki jo bogatijo izrazne ilustracije Laure Ličer. Z Bredo Smolnikar in Lauro Ličer se bosta pogovarjala Milena Mileva Blažič in Rok Dežman.

trubarjeva
torek, 10. januar

OB 10.00: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Naše glasbeno priporočilo - avgust 2011

V avgustovskem glasbenem priporočilu nadaljujemo z izborom treh odličnih glasbenih izvajalcev, ki omogočajo brezplačen download svojih albumov. Dva mlada benda (Guards in Toyface) sta lani prijetno presenetila s svojima izvrstnima EP-jema. Ljubitelji Nicka Cavea pa bodo lahko odkrili nekaj nalezljivih komadov Mosesa Lustra. V mesecih, ki sledijo, bomo še naprej odpirali skrite predale glasbenih sladokuscev…

 

glasbeno_priporocilo1

Comments are now closed for this entry

Odprlo se nam je ...

 

REDKO BESEDNO

 

"Verjameš v skupni jutri?"

"Najprej bi rad verjel, da se je ta noč res zgodila."

 

- Andrej Blatnik, SAJ RAZUMEŠ

 
 
 
 
 
contactTrubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana
Tel.: 01 256 56 94
trubarjeva@literarnahisa.siTrubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.