Bila sem prepričana, da moj holesterol ne bo nikoli povišan

Prišla sem že v tista leta, ko se med sabo veliko pogovarjamo o zdravju. Skoraj vsi prijatelji in znanci imajo povišan holesterol, lani so ga odkrili tudi možu na rednem pregledu. V skrbi za svoje zdravje sem si dala pregledati kri tudi sama, vendar je bil moj holesterol v mejah normale. Bila sem kar malo važna, čeprav nisem vedela čemu naj pripišem zasluge za to, saj nisem živela najbolj zdravo.

Na lovorikah svojih izvidov sem še manj skrbela zase, se premalo gibala in jedla vse po vrsti, prepričana, da moj holesterol ne bo nikoli povišan. Moj mož je začel paziti pri hrani in opozarjati tudi mene, saj mu je zdravnica povedala, da je povišan holesterol zelo nevaren za zdravje. Predvsem dolgo časa ne povzroča težav, potem pa je lahko že usodno.

Pred dvema mesecema sem imela redno zdravniško kontrolo v službi in zdravnica mi je povedala, da je moj holesterol povišan. Začudeno sem jo pogledala in prepričano dejala, da so verjetno zamenjali izvide. Vendar se je izkazalo, da je res. Mož mi je seveda rekel, da me je opozarjal, dokler je bil še čas, vendar se žal vsi učimo na svojih izkušnjah. 

Bila sem prepričana, da moj holesterol ne bo nikoli povišan

Ker sem oseba, ki se vsaki stvari posveti stoodstotno, sem se tudi v raziskovanje, kako znižati holesterol vrgla na polno. Prebrala sem vse kar sem našla, čeprav sem vse že vedela, saj je vse to že počel moj mož. Toda, verjetno sem mislila, da bom odkrila čarobno paličico, s katero bom rešila vse. Naredila sem si seznam:

  • več se bo treba gibati
  • v prvi vrsti bo treba znižati stres (hoja v naravi, joga, čuječnost…)
  • zmanjšati ocvrto in procesirano hrano
  • jesti čim več sadja in zelenjave…

Najprej bi si rada zmanjšala holesterol na naraven način. Vem pa, da če se ne bo izšlo, me čakajo zdravila, za kar pa srčno upam, da ne bodo potrebna.