Večer intermedijskih umetnosti

Četrtek, 14. junij ob 19. uri: Večer intermedijskih umetnosti – Telekomunikacija, prvi skupni projekt Vuka Ćosića in Igorja Štromajerja; tiskovna konferenca in predstavitev spletnega dogodka v živo, ki bo potekal 17. junija ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Vabljeni!

 

ČETRTEK, 14. JUNIJ OB 19. URI

 

foetlji

 

"Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti partija. Srečo lahko človeku ustvari le operacijski sistem."

Vuk Ćosić, pionir spletne umetnosti, in Igor Štromajer, intimni mobilni komunikator, bosta v Trubarjevi hiši literature predstavila svoj najnovejši – in prvi skupni – projekt Telekomunikacija, ki ga bosta v okviru festivala Junij v Ljubljani izvedla naslednjo nedeljo na Kongresnem trgu. Dogodek v Trubarjevi hiši literature bo tako odprta tiskovna konferenca, predstavitev, sproščen pogovor z umetnikoma svetovnega formata, legendarnima starejšima občanoma svetovnega spleta. Na četrtkovi predstavitvi v Trubarjevi hiši literature bosta avtorja predstavila potek nedeljskega dogodka, njune sodelavce in ideje, ki so ju vodile pri kreiranju tega skupnega projekta, prav tako pa tudi svojo bogato, skoraj dvajsetletno internetno zgodovino, osebne izkušnje z internetom in njegovim spreminjanjem skozi čas. Zagotovo gre za večer, ki ga ne sme zamuditi noben ljubitelj sodobne umetnosti.

Internetna umetnika, človeka z umetniškim in družbenim sporočilom, ki sta v oblaku informacijske družbe že skoraj dvajset let, zato vabita vse ljubitelje, profesionalce in amaterje, mlajše in starejše digitalne občane, da skozi odprt dialog z dvema veteranoma interneta, vplivajo na svojo ter siceršnjo internetno prihodnost. Ćosić in Štromajer (VUK!GOR) za četrtkov in nedeljski dogodek napovedujeta ustvarjanje velike slike z malo piksli ("Delamo veliko sliko z malo piksli!").

"Midva sva VUK!GOR. Legionarja. Ne odpuščava. Ne pozabljava. Pričakujte naju."

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.