.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

Trubarjeva hiša literature je do nadaljnjega zaprta. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Delavnica dramskega pisanja VZKRIK

semeničVabljeni, da se prijavite na delavnico dramskega pisanja pod vodstvom dramatičarke Simone Semenič. Delavnica bo potekala dva-krat mesečno od februarja do junija v Trubarjevi hiši literature. Prijave pošljite vključno do 27. januarja 2016 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Prijavi predložite kratek življenjepis in idejo – lahko je prizor, zgodba, dialog, zanimiv lik ali tema, ki bo predstavljala vaše izhodišče za nadaljnje pisanje celovečerne drame. Izmed prispelih prijav bo Simona Semenič izbrala sedem slušateljev.

 

 

 

Simona Semenič je dobitnica treh Grumovih nagrad za besedila 5fantkov.si (2009), 24ur (2010) in sedem kuharic štirje soldati in tri sofije (2015). V zadnjih dveh letih je postala vodilna dramatičarka na slovenskih tleh. V lanski in letošnji sezoni bodo njena besedila doživela kar osem uprizoritev v Sloveniji, štiri v osrednjih slovenskih gledališčih.

Simona se je udeležila delavnic dramskega pisanja v Ameriki in se tesneje povezala s skupino Wax Factory. Od prve drame do danes je napisala preko 20 dramskih besedil, vodila iniciativo Preglej, v okviru katere je organizirala delavnice dramskega pisanja in festival Preglej na glas!, kjer so se predstavljali nepoznani mladi dramatiki. Danes se vse bolj uveljavlja tudi kot mentorica dramskega pisanja.

Delavnice organizira Trubarjeva hiša literature skupaj z Neformalnim društvom Krik in KD Integrali.

Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.