.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

Trubarjeva hiša literature je do nadaljnjega zaprta. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

metaFORA – IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo

5dde967cb1a2c18265d16490f7bd2009 XL 475x250

metaFORA je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot poligon za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja možnost za izražanje kreativnosti s področja literarnega ustvarjanja. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo ter popularizacijo pisanja in branja. Natečaj za najboljšo kratko zgodbo razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnicami grada Zagreba.

Deli

 

 

 

IZZA ZRCALA, natečaj za najboljšo kratko zgodbo

od 15. novembra 2016 do 15. marca 2017

  1. Rad/-a pišeš zgodbe? Imaš med 15. in 25 let? Napiši zgodbo z elementi fantastike. Fantastična literatura združuje žanre, ki se oddaljujejo od resničnosti: fantastiko, grozljivko, utopijo in ostale razvojne oblike, ki segajo od pravljic in mitov dalje. Fantastičnost se pojavi, ko pride do napetosti med realnim in irealnim svetom, na meji med znanim in neznanim. Dogajanje se lahko odvija v navidezno realnem okolju ali pa izključno v fantastičnem okolju.
  2. Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, naj ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodeluješ lahko le z eno zgodbo.
  3. Pošlji jo do 15. marca 2017 na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
  4. Zraven posreduj ime, priimek, leto rojstva, stalni naslov, e-naslov, telefon (žirija do teh podatkov ne bo imela dostopa).
  5. Strokovna žirija bo izbrala tri najboljše zgodbe, ki bodo objavljene: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na spletni strani Trubarjeve hiše literature. Vse tri najboljše zgodbe bodo nagrajene, razglasitev in javno branje pa bo potekalo aprila 2017 na Noč Knjige.
  6. Prvonagrajenec/-ka poleg nagrade dobi tudi mesto člana strokovne žirije na natečaju metaFORA 2018.

 

plakat-metafora-nova

 

 

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.