.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

Trubarjeva hiša literature je do nadaljnjega zaprta. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Delavnica dramskega pisanja VZKRIK

LETAK KRIKVabljeni, da se prijavite na delavnico dramskega pisanja pod vodstvom dramatičarke Simone Semenič. Na delavnico se prijavite z besedilom, ki je že v nastajanju in bi ga tekom delavnic radi razvijali. Prijave pošljite vključno do 15. februarja 2017 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Delavnica bo potekala od marca naprej ob torkih (16.00-19.00) in sobotah (11.00-14.00) približno tri-krat mesečno v Trubarjevi hiši literature in je brezplačna.

Delavnica dramskega pisanja Vzkrik poteka že tretje leto. Lani je nastalo sedem celovečernih dram, ki bodo letos bralno uprizorjena na Festivalu Vzkrik (24.3.2017-26.3.2017), v sklopu katerega bodo potekale tudi dodatne delavnice. Za dodatne informacije nam pišite.

Simona Semenič je dobitnica treh Grumovih nagrad za besedila 5fantkov.si (2009), 24ur (2010) in sedem kuharic štirje soldati in tri sofije (2015). V zadnjih dveh letih je postala vodilna dramatičarka na slovenskih tleh. V lanski in letošnji sezoni bodo njena besedila doživela kar osem uprizoritev v Sloveniji, štiri v osrednjih slovenskih gledališčih.

Simona se je udeležila delavnic dramskega pisanja v Ameriki in se tesneje povezala s skupino Wax Factory. Od prve drame do danes je napisala preko 20 dramskih besedil, vodila iniciativo Preglej, v okviru katere je organizirala delavnice dramskega pisanja in festival Preglej na glas!, kjer so se predstavljali nepoznani mladi dramatiki. Danes se vse bolj uveljavlja tudi kot mentorica dramskega pisanja.

Delavnice organizira Trubarjeva hiša literature skupaj z Neformalnim društvom Krik in KD Integrali. O Simoni Semenič
Simona Semenič je dobitnica treh Grumovih nagrad za besedila 5fantkov.si (2009), 24ur (2010) in sedem kuharic štirje soldati in tri sofije (2015). V zadnjih dveh letih je postala največkrat uprizarjana dramatičarka na slovenskih tleh.

Foto: Jakob Jurkovšek.

Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.