.

TRUBARJEVA HIŠA LITERATURE

Trubarjeva hiša literature je do nadaljnjega zaprta. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

trubarca
0: OTROCI NA OBISKU - vrtec Jelka – ogled lutkovne predstave Knjižna čajanka pri vešči Smilji, ki otrokom pripoveduje nove, sveže, manj znane zgodbe, pravljice in pesmi; nastopata lutkarica Katja Povše, pravljičarka Rada Kikelj.

OB 19.00: VEČER INTERMEDIJSKIH UMETNOSTI - Luka Prinčič, Prosto programje, sodelovanje in umetnost - nekaj zvokov, podob in premislekov; kibridna predstavitev Luke Prinčiča, ki deluje na področju zvoka in intermedijev.
-

Osvoji Julijo

osvoji-julijo

Na Prešernov rojstni dan dobijo neuveljavljeni pesniki, poeti in skriti talenti priložnost za osvojitev Julije... Zanimivo? Poznaš talent, ki še ni dobil priložnosti, da zasije? Si ti ta talent?

Ali pa ti je samo zanimiva ideja, da bi bil večer poezije lahko kaj več kot samo večer poezije?

Beri dalje ...

  • Na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. pošlji svojo avtorsko pesem s poljubno tematiko do 26.11.2012;
  • pesem se objavi na Facebook strani Osvoji Julijo;
  • tri pesmi z največ "všečki" se uvrstijo neposredno na finalni večer;
  • ostale finaliste izbere strokovna žirija.

Na finalni večer, 3. 12. 2012, ob 19h se prikažeš v Trubarjevi hiši literature, stopiš na oder in doživiš svojih 5 minut (to ni simbolično napisano, nastop je omejen na 5 minut), kjer ti bodo poleg žirije povedali svoje mnenje tudi obiskovalci ...

Da, glas ljudstva!!

Občinstvo sodeluje aktivno, glas ljudstva šteje, zato ne pozabi omeniti dogodka vsem, ki imajo radi poezijo, drugačnost, novosti in seveda smeh. Smeh na večeru poezije?

Za dodatno sproščeno vzdušje poskrbijo tudi Pižama in skupina KUD Impromobile. Rojstnodnevna zabava dr. Fige pač ni običajni večer poezije, kajne?

Dovolj informacij? Smo na kaj pozabili?

Nagrada?

Kot se za rojstnodnevno zabavo spodobi, se darila ne izda vnaprej.

Pošlji, pridi, pokaži, da je poezija lepa, navdihujoča, globoka in kvalitetna tudi, ko je duhovita, sproščena in preprosta.

Več na http://www.facebook.com/OsvojiJulijo

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.