Redno srečanje skupine starejših zainteresiranih za sobivanje

thl sobivanječetrtek, 23. junij ob 15.00

Zametki skupine sicer segajo že nekaj let nazaj, ko se je na ZDUSu v okviru evropskega projekta HELPS raziskovalo alternativne oblike bivanja starejših. V projektu so sodelavci ZDUSa raziskovali in preverjali pripravljenost starejših v Sloveniji za sobivanje in druge morda še ne toliko poznane oblike bivanja v starosti. občasno dobili, jih obvestili o napredku projekta ter novostih, ki so jih na poti odkrili.

 

 

Skupina starejših, ki se od jeseni 2015 redno dobiva in diskutira na temo sobivanja v starosti ter različnih vidikov le-tega, je skupek posameznikov, ki so se kot interesenti identificirali tekom projekta HELPS ter pobude Manje Vrenko, ki je septembra 2015 objavila oglas glede potencialnega življenja v skupnosti v reviji Vzajemnost.

Skupina se srečuje vsakih 14 dni. Na srečanjih se pogovarjajo o tem, kaj pravzaprav je bivanje v skupnosti, kakšni so različni vidiki takšnega načina življenja, na kaj moramo biti pozorni, ko o tem razmišljamo in se za to odločamo, kakšne so pozitivne in morebitne negativne plati in kaj ključni povezovalni/razvezovalni momenti. Vsak ima možnost predstaviti svoje mnenje, pričakovanja, občutja do sobivanja.

Cilj srečanj je vzpostavitev sobivanja starejših kot načina bivanja v starosti tudi v Sloveniji. Želijo si, da bi se oblikovala skupina, ki bi dejansko lahko skupaj zaživela v bližnji prihodnosti.

Več informacij: Karina Sirk, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 031-312-010 

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.