Antologija tesnobe z Dijano Matković - dr. Vid Vodušek

11214728 1633793890215625 3419711630308152030 nčetrtek, 16. junij ob 20.00

O danes vseprisotni tesnobi, ki še vedno velja za tabuizirano in zaradi svoje kompleksne narave nerazumljeno čustvo, se bo Dijana Matković, urednica nastajajoče Antologije tesnobe, pogovarjala z dr. Vidom V. Voduškom, doktorjem psihiatrije.

 

 

 

Serija pogovorih večerov, ki so ime dobili po istomenski knjigi v nastajanju, Antologiji tesnobe. Gre za nabor esejev o tesnobah, fobijah in strahovih, ki jih za revijo LUD Literatura mesečno pišejo tako slovenski kot tuji avtorji, izšla pa bo jeseni.

Na sedmem pogovornem večeru - in najbrž zadnjem pred izdajo knjige - se Dijana Matković ne bo pogovarjala z avtorjem eseja, kot je bila to stalnica doslej (nastopili so: Davorin Lenko, Jasmin B. Frelih, Suzana Tratnik, Peter Semolič, Ana Pepelnik, Ana Schnabl), temveč s psihologom Vidom Voduškom, zaposlenim na Psihiatrični kliniki Ljubljana, kjer deluje diagnostično, terapevtsko in izobraževalno in se vsakdnevno srečuje z različnimi oblikami tesnob.

Namen pogovora bo prevetriti in s strokovnega vidika razložiti tipe tesnob, fobičnosti in strahov, s katerimi smo se srečevali ob minulih pogovorih. Še posebej toplo vabljeni vsi, ki želite v sproščenem, prijetnem okolju dobiti odgovore na vprašanja o spopadanju s tesnobo, najsi sprašujete zase, za prijatelja ali družinskega člana - vprašanja bodo več kot dobrodošla.

Nemara se nam pridruži tudi kdo izmed avtorjev Antologije, na voljo pa bodo tudi izvodi revije LUD Literatura.

Vašemu notranjemu zverinjaku je vstop dovoljen. Pripeljite tudi svoje (druge) prijatelje.

 

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.