Aljaž Selinšek - 8 (poezija)

Aljaž SelinšekAljaž Selinšek je profesor zgodovine in filozofije. 6. 1. 1983 se je rodil na Ptuju, kjer tudi živi. Po končani gimnaziji se je v šolskem letu 2002/2003 vpisal na Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru (sedaj filozofska fakulteta) na dvopredmetni študij zgodovine in filozofije.


Leta 2009 je diplomiral z odliko pod mentorstvom dr. Matjaža Klemenčiča in dr. Nenada Miščeviča z diplomsko nalogo z naslovom »Konstitucionalizem in rojstvo ameriške republike«. Trenutno se ukvarja z doktorsko disertacijo, saj se je leta 2009 vpisal na doktorski študijski program na Filozofski fakulteti v Mariboru, kjer proučuje sodobno zgodovino, natančneje SLS v obdobju prve Jugoslavije. Zaposlen je na Osnovni šoli Ljudski vrt, kjer opravlja delo učitelja zgodovine in domovinske in državljanske kulture in etike.


Med študijem je redno objavljal članke v študentskem in akademskem časopisu Katedra in prirejal filmske retrospektive. S poezijo se ukvarja od gimnazijskih let, saj je prepričan, da se zraven filozofije tudi poetično izražanje lahko tesno približa resnici. Cesar Vallejo in Octavio Paz predstavljata dve figuri, ki zmeraj znova oblikujeta njegov navdih in ustvarjalno žilico.

PESEM

Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.