Prvi polfinale Urnih zgodb: Kaj pravijo tekmovalci in žirija? (Lara Paukovič)

Uporabniška ocena: / 8
SkromnoOdlično 

urneČe ste spremljali lansko sezono Urnih zgodb, se gotovo spomnite, da so bili ena od stalnic vsakega tekmovalnega večera tudi videoposnetki s strnjenimi vtisi tekmovalcev ter žirantov pred in po dogodku. Letos smo za to sicer prikrajšani, smo se pa odločili, da ob polfinalnem večeru s sodelujočimi opravimo kratke intervjuje.

 

 

 

 

 

Najprej so štirje polfinalisti, Nika Švab, Zarja Vršič, Aljaž Krivec in Iztok Vrenčur, spregovorili o tem, kakšno je njihovo počutje in pričakovanja v primerjavi s prvim kvalifikacijskim večerom.

 

Nika Švab: 

Zarja Vršič: 

Aljaž Krivec:

Iztok Vrenčur:

 

Zatem pa smo seveda zaslišali tudi žirijo. Najprej Andreja Blatnika kot žiranta obeh sezon, ki je povedal, v čem se druga sezona po njegovem mnenju razlikuje od prve, pa tudi, zakaj mladim piscem priporoča udeležbo na Urnih zgodbah.

 

Andrej Blatnik: 

 

Tino Kozin smo vprašali, če je vloga žirantke upravičila njena pričakovanja, ki jih je (morda) imela, ko je vlogo sprejela, ter če so Urne zgodbe po njenem mnenju dobra odskočna deska za mlade ustvarjalce.

 

Tina Kozin:

 

Gostja večera in tretja žirantka je bila tokrat Gabriela Babnik, s katero smo se pogovarjali po branju napisanih zgodb, ko je bilo že znano, da sta si vstop v finale prislužila Zarja in Iztok.

 

Gabriela Babnik:

 

Seveda pa ni šlo brez izjav zmagovalcev Zarje in Iztoka – kakšni so občutki in načrti za finalni večer?

 

Zarja Vršič: 

Iztok Vrenčur:

 

Lara Paukovič

Deli

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.