Ples kot terapija – pogovor s prof. dr. Helen Payne

logo pzu2. april 2016, Trubarjeva hiša literature

O plesu kot terapiji je predavala svetovno znana pionirka plesno-gibalne terapije, ustanoviteljica Dance Movement Therapy (DTM) v Veliki Britaniji in raziskovalka Helen Payne. Helen bo z nami delila spoznanja svoje zadnje raziskave na področju plesno-gibalne terapije. Profesorica je predstavila svoje zadnje raziskave v BodyMind Approach pristopu pri delu z ljudmi s psihosomatskimi težavami.

Profesorica dr. Helen Payne prihaja z Univerze Hertfordshire v Veliki Britaniji, kjer je mentorica raziskavam na doktorskem študiju, predavateljica na doktorskem in magistrskem programu ter na programu profesionalnega razvoja v zdravstvu in izobraževanju. Je članica Združenja za plesno-gibalno psihoterapijo (Association for Dance Movement Psychotherapy/DMP) in pri njem registrirana višja plesno-gibalna psihoterapevtka (Senior Registered dance movement psychotherapist).

Predavanje je potekalo v sodelovanju s študenti 1. letnika magistrskega študijskega programa Pomoč z umetnostjo, ki se izvaja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Deli
 

 

IMG 0062

 

IMG 0065

 

IMG 0063

 

IMG 0067

 

IMG 0066

Trubarjeva hiša literature
Stritarjeva 7
1000 Ljubljana

Tel.: 01 308 51 30 / 031 876 333

trubarjeva@literarnahisa.si

rok.dezman@literarnahisa.si

Trubarjeva hiša literature spada v sklop zavoda Mestna knjižnica Ljubljana.

Ustanoviteljica javnega zavoda je Mestna občina Ljubljana.